Johnny Hallyday(* 15 June 1943 in Parijs, Frankrijk), bij de echte naamJean-Philippe Smet, was een Franse zanger en acteur. Sinds het begin van zijn carrière is hij toegewijd aan rock and roll en pop in de Franstalige wereld, soms de bijnaam "French Elvis Presley". Uitgegeven 39 Gold- en 17-platinaplaten.

Sinds 1997 een ridder van eerlegioen is geweest.

Diskografie

Serie-albums

  • Hallo Johnny(1960, Vogue)
  • Nous les Gars, Nous les Filles(1961, Vogue)
  • Tête en Tête avec Johnny(1961, Vogue)
  • Hallo les Copains!(1961, Philips)
  • Johnny Hallyday zingt America's Rockin 'Hits(1962, Philips)
  • Les Bras en Croix(1963, Philips)
  • Les Rocks les Plus Terribles(1964, Philips)
  • Halleluyah(1965, Philips)
  • Johnny Chante Hallyday(1965, Philips)
  • La Génération Perdue(1966, Philips)
  • Johnny 67(1967, Philips)
  • Jeune Homme(1968, Philips)
  • Rêve et Amour(1968, Philips)
  • Rivière ... Ouvre ton Lit(1969, Philips)
  • wedijveren(1970, Philips)
  • Flagrant Délit(1971, Philips)
  • Country-Folk-Rock(1972, Philips)
  • Insolitudes(1973, Philips)
  • Het is t'Aime, Je t'Aime, Je t'Aime(1974, Philips)
  • Rock'n Slow(1974, Philips)
  • Rock en Memphis(1975, Philips)
  • La Terre Promise(1975, Philips)
  • Derrière l'Amour(1976, Philips)
  • Gehucht(1976, Philips)
  • C'est la Vie(1977, Philips)
  • Solitudes en Deux(1978, Philips)
  • Hollywood(1979, Philips)
  • À Partir de Maintenant ...(1980, Philips)
  • En Pièces Détachées(1981, Philips)
  • Stap Facile(1981, Philips)
  • Quelque Part un Aigle(1982, Philips)
  • Angst(1982, Philips)
  • Entre Violence et Violon(1983, Philips)
  • Hallyday 84: Nashville en Direct(1984, Philips)
  • VO(1984, Philips)
  • Rock'n'Roll Attitude(1985, Philips)
  • Bende(1986, Philips)
  • Cadillac(1989, Philips)
  • Het is niet een man te veranderen(1991, Philips)
  • Rough Town(1994, Philips)
  • Lorada(1995, Philips)
  • Ik weet(1998, Philips)
  • Bloed voor bloed(1999, Philips)
  • In het leven, de dood!(2002, Mercury)
  • Ma Vérité(2005, Mercury)
  • Le Cœur d'un homme(2007, Warner Music France)
  • Het zal nooit een eind(2008, Warner Music France)

Live albums

  • Johnny et Ses Fans op het Rock'n'Roll-festival(1961, Vogue)
  • À l'Olympia(1962, Philips)
  • Olympia 64(1964, Philips)
  • Olympia 67(1967, Philips)
  • Au Palais des Sports(1967, Philips)
  • Que Je t'Aime(1969, Philips)
  • Leef in het Palais des Sports(1971, Philips)
  • Palais des Sports(1976, Philips)
  • Pavillon de Paris(1979, Philips)
  • Leven(1981, Universal Music)
  • Palais des Sports 1982(1982, Universal Music)
  • Au Zénith(1984, Universal Music)
  • À Bercy(1987, Universal Music)
  • Dans op Chaleur de Bercy(1990, Universal Music)
  • Bercy 92(1992, Universal Music)
  • Parc des Princes(1993, Universal Music)
  • À La Cigale(1994, Universal Music)
  • Lorada Tour(1995, Universal Music)
  • Bestemming Vegas(1996, Universal Music)
  • Johnny Allume le Feu: Stade de France 98(1998, Universal Music)
  • 100% Johnny: Live en La Tour Eiffel(2000, Universal Music)
  • Olympia 2000(2000, Universal Music)
  • Parc des Princes 2003(2003, Universal Music)
  • Flashback Tour Live(2006, Warner Music)
  • La Cigale(2007, Warner Music)
  • Tour 66: Stade de France 2009(2009, Warner Music)

Inloggen op je account

×
Gegevens vergeten?
×

Omhoog gaan

aandeel
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!